воскресенье, 2 октября 2011 г.

Сімейна історія - Михайло Жар



Батьком його називають 250 дітей

У настоятеля Свято-Вознесенського монастиря - 250 дітей. І що з того, що лише троє з них - рідні. Запаси співчуття в серці священика з села Банчени, що на Буковині, невичерпні. А тому любить усіх дітей однаково - і рідних за кров'ю, і названих, яких у батька Михайла - 29, і 218 діточок, що перебувають під його опікою.

Утім сам батько Михайло зізнається, що улюбленці в нього все ж є: серце особливо щемить, коли бачить дітей, обділених здоров'ям. З цього, майже фізичного, страждання, коли бачить хвору дитину, колись усе й почалося: 1992 року в чернівецькому будинку маляти отець Михайло помітив недужого на ДЦП Іванка, дізнався, що ніхто не хоче всиновляти хлопчика, й умовив дружину забрати дитину.

Від тоді сім'я Михайла Жара постійно зростає. Священник часто забирає з дитячих будинків тих, кого доля образила особливо, - безруких, сліпих, з тяжкими ураженнями нервової системи. А торік оформив опіку над 50 ВІЛ-інфікованими дітлахами.

Два роки тому отця Михайла нагородили званням «Героя України». Втім він про це говорити не любить і вважає, що сам ніколи б не впорався.

- Найчуйніші люди в Україні, з їхньою допомогою і діток ростимо, - каже він.

Справді, завдяки добрим людям 2002 року в селі побудували справжнє дитяче містечко. Це добрі люди зі всієї країни присилають буковинським малюкам дарунки. Щодня допомагають ростити, виховувати й лікувати дітей. Ось тільки весь цей світ добра все одно - як планети коло сонця - обертається довкола серця отця Михайла. Серця, в якому вистачить любові для всіх хворих і кинутих дітей.

Православные фильмы искать:

Азбука Православия (2) Андрей Кураев (16) Бесноватые (1) БЕССАРАБСКИЕ ПЕРСОНАЛИИ (4) Документальный фильм (56) Епископ Диомид (2) Ересь экуменизма (5) Житие святых (8) Закон Божий (13) Катакомбы XX века (4) Крест над Европой (5) Масонство (3) Митрополит Иларион (Алфеев) (5) Наука и религия (1) О святых иконах (7) Патриарх Алексий II (15) Патриарх Кирилл (64) Планета Православия (8) Правда об абортах (3) Православие в Австралии (1) Православие в Америке (4) Православие в Африке (1) Православие в Бельгии (1) Православие в Греции (3) Православие в Грузии (1) Православие в Испании (1) Православие в Литве (1) Православие в Молдове (16) Православие в Сербии (1) Православие в Швейцарии (1) Православие в Японии (6) Православие и Ислам (2) Православие и иудаизм (3) Православная Проповедь (34) Православная энциклопедия (27) Православные передачи (80) Православные песнопения (12) Православные праздники (19) Православные фильмы (146) Православный пост (20) Р.П.Ц.З. (5) Русская Голгофа (17) Русские монастыри (19) Русские Святые (49) Русские старцы (12) Св. Литургия (11) Святой Афон (10) Секты (15) Церковь и мир (26) ЭЛЕКТРОННЫЙ КОНЦЛАГЕРЬ (4) Orthodoxy vs Judaism (3)
E-mail : mihailbor@gmail.com